Λίγα Λόγια

Σκοπός αυτής της προσπάθειας, δεν είναι η έμφαση στη λεπτομέρεια και την απόλυτη ακρίβεια (αν και είναι επιθυμητή), αλλά η παροχή βασικής γνώσης, μέσω της παράθεσης των αεροσκαφών που συνδέθηκαν με τα ελληνικά χρώματα. Εξαιρώντας την πολιτική και την αμιγώς ιδιωτική αεροπορία, υπάρχει αναφορά στην πλειονότητα των πτητικών μέσων που έδρασαν για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και για κρατικούς φορείς και υπηρεσίες. Αφορά όλους όσους αγαπούν την αεροπορία, με την προσδοκία να αποτελέσει το έναυσμα της ενασχόλησης με αυτόν το μαγευτικό χώρο και γιατί όχι, της ιστορικής εμβάθυνσης.

Η παρουσίαση των ΄΄Γαλανόλευκων Φτερών΄΄ γίνεται με διαχωρισμό των πτητικών μέσων ανά δεκαετία. Κάθε περίοδος ξεκινά με ένα μικρό σχολιασμό  και έναν πίνακα με όλα τα μέσα που υπηρετούσαν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους στη σελίδα ή το βασικό μενού, μπορείτε να περιηγηθείτε ξεχωριστά, σε κάθε τύπο αεροσκάφους που εισήλθε σε υπηρεσία τη συγκεκριμένη δεκαετία. Περιλαμβάνονται τεχνικά χαρακτηριστικά, χρονολογίες, στοιχεία για τη δράση τους και φωτογραφίες. Ο χρωματισμός και τα σύμβολα στους πίνακες και τη σελίδα κάθε εναέριου μέσου, αντιστοιχούν στον κλάδο / φορέα που υπηρέτησαν / υπηρετούν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, καθώς και στο έτος εισαγωγής ή απόσυρσής τους.

Στις περιπτώσεις διχρωμίας ή τριχρωμίας, σημαίνει ότι εκδόσεις του αναφερόμενου αεροσκάφους, αξιοποιήθηκαν από δύο ή τρεις υπηρεσίες αντίστοιχα.

Ο Εμ. Αργυρόπουλος, η μητέρα του και ο Ελ. Βενιζέλος, μετά την πρώτη πτήση του αεροπόρου

<< Το αεροπλάνο ενδείκνυται ως όπλο των αδυνάτων. Η ριψοκίνδυνος μάλιστα και τολμηρά φύσις του Έλληνος θα καταστήσει τούτο λαμπρό εν πολέμω όπλον, μέλλον να προσφέρει μεγάλας υπηρεσίας >>

Ελευθέριος Βενιζέλος

Μετά τη δεύτερη πτήση του Εμ. Αργυρόπουλου στην οποία υπήρξε επιβάτης!